Hyvinvointitrendit vuodelle 2025

Hyvää uutta vuotta 2025, Gigin lukija! Vuosi on alkanut kiinnostavien muoti-, kauneus- ja hiustrendien parissa, ja näkyvissä onkin jo selkeitä trendejä myös hyvinvoinnin saralta. Mukaan vuodesta 2024 otamme hiusten ja päänahan hemmottelun (head spat, täältä tullaan!), taakse jätämme risiiniöljyn hieromisen napaan ja muut pseudotieteelliset hyvinvointikokeilut. Tässä viisi ennustusta vuoden 2025 hyvinvointitrendeiksi, let’s go!

Magnesium suihkutettuna

Palautumisen maksimointi on ollut paljon treenaavien huulilla jo tovin ja treenien jälkeistä lihasjännitystä on pyritty helpottamaan monin eri keinoin. Hyvinvoinnin trendiennusteet osoittavatkin, että seuraavaksi on iholle suihkutettavan magnesiumin vuoro! Suihketta suihkitaan ihon ohuisiin kohtiin tai suoraan sinne missä kipu on. Suihkeet toimivat nopeasti rentouttaen lihasta ja edistäen sen palautumista.

Lymfahieronnat

Lymfahieronnan tavoitteena on vaikuttaa hierottavan alueen imunestekiertoon ja poistaa turvotusta. Lymfahieronnat ovat lyöneet hiljattain läpi kunnolla myös Suomessa ja hieronnassa käyneet raportoivat virkeämpää mieltä, terävämpää ajatuksen juoksua ja rentoutunutta mieltä. Myös kasvoille tehtävät gua sha -hoidot sekä kotona tehtävät imukuppaukset kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Helsingissä kehuttuja lymfahoitoja tekevät muun muassa Delgado Body sekä Wario Physics.

Manukahunaja

Ennustamme vuodesta 2025 manukahunajan vuotta! Monet mieltävät uusiseelantilaisen raakahunajan muita makoisammaksi ja käyttävät manukahunajaa myös ulkoisesti ihon- ja esimerkiksi haavanhoitoon. Gigi muistuttelee, ettei hunajaa tule antaa alle 1-vuotiaille lapsille.

Vatsan hyvinvointi

Vaikka kyse voisi hyvinkin olla myös kestotrendistä, loppuvuoden kuiskinnat antavat osviittaa siitä, että vuonna 2025 terveystekojen keskiössä siintää vatsan hyvinvointi. Hapatetut tuotteet, kuitujen lisääminen ruokavalioon, maitohappobakteerit - näitä kaikkia tulemme näkemään vuonna 2025!

Kortisolitasapaino

Kortisolitasapainon jahtaaminen trendaa ainakin näin tammikuussa Tiktokissa, jossa jaetaan laajalti vinkkejä liiallisen kortisolin erityksen vähentämiseen. Tällä tarkoitetaan tietenkin stressitason madaltamista: kortisoli on hormoni, jonka eritys lisääntyy stressissä. Tällä voi olla lyhytkestoisesti positiivisiakin vaikutuksia, mutta pitkittyessään stressi voi käydä terveydelle haitalliseksi. Stressiä (ja kortisolin eritystä) voidaan vähentää perushyvinvointikeinoilla: riittävällä unella, terveellisellä ruoalla ja liikunnalla. Itselle sopivat keinot löytyvät kokeilemalla, Tiktokista löytyvät mittavat kortisolin vähentämisen listat voivat toimia inspiraationa - ei totuutena.